В академическом храме пройдет богослужение в честь новопрославленного святителя Серафима (Соболева)

Архиерейский собор канонизовал выпускника СПбДА архиепископа Серафима (Соболева)

25-26 февраля в храме Двенадцати апостолов исторического здания Санкт-Петербургской Духовной Академии (Наб. Обводного канала, 7) будет совершено первое богослужение новопрославленному выпускнику СПбДА – святителю Серафиму (Соболеву), епископу Богучарскому.

Служение всенощного бдения начнется в 18:00, Божественная литургия – в 23:30 с 25 на 26 февраля.

Решение о канонизации святителя было принято на Архиерейском соборе Русской Православной Церкви 3 февраля 2016 года.

В академическом храме пройдет богослужение в честь новопрославленного святителя Серафима (Соболева)

Преподаватели иконописного отделения СПбДА написали иконы святого Серафима, одну из которых Святейший Патриарх Московский и всея Руси Кирилл на Архиерейском соборе 3 февраля 2016 года вручил митрополиту Варненскому и Великопреславскому Иоанну для передачи в дар Болгарской Православной Церкви.

С жизнеописанием святителя Серафима (Соболева), архиепископа Богучарского, можно ознакомиться, перейдя по ссылке.

Память новопрославленного святителя совершается 13 февраля.

Тропарь, глас 4:

Божественною ревностию присно распалаемь,/ Православия столп явился еси/ в Софии граде возсияв,/ и благочестием твоим многия люди ко Христу привел еси,/ пастырю добрый, святителю Серафиме,/ моли Христа Бога, спастися душам нашим.

Ин тропарь, глас 5:

Сосуд Божественных даров/ и дом Святыя Троицы явился еси,/ чудотворче святителю отче Серафиме,/ темже, имея дерзновение ко Господу,/ не остави нас сирых/ и, якоже обещался еси,/ испроси нам молитвами твоими/ мир и велию милость.

Кондак, глас 4.

Подобен: Вознесыйся на Крест:

Вознесыйся на высоту смиренномудрия,/ благочестия учитель явился еси,/ Православия поборниче и странных предстателю,/ монашествующих похвало и пастырю изрядный./ Темже любовию зовем ти:/ радуйся, Серафиме, чудотворче.

 Молитва

О, чудотворче предивный, святителю отче Серафиме! Ты, еще жив сый, рекл еси верным: яко аще улучу дерзновение у Господа, не оставлю вас сирых. Сего ради, поминающе глаголы твоя и дела милосердия твоего в жизни временней, любовию припадаем и усердно просим: молися непрестанно у Престола Царя Славы о всех нас, ближних и дальних, присных и странных, немощных и грешных, любовию почитающих тя. Ты от младенства благодатию Божиею просвещен был еси, в юности же ум совершенный стяжав, юноши и девы умудрил еси. Достигше же мужеска возраста, усердный делатель Божественных добродетелей явился еси. Сего ради утверди и нас во благоугождении Богу и, яко пастырь добрый изрядно еже овцы Христовы упасл еси, настави нас на путь покаяния. Яко светильник Света Истиннаго просвети нас и сохрани от заблуждений и соблазнов мира сего, и, яко чудотворец дивный, не престай являти милость свою всем, с любовию притекающим к тебе. Пастырю добрый, не остави паству в землях Болгарской и Русской и инуде сущей. Буди скорый помощник призывающим тя от всех концев земли, да прославится неизреченное милосердие Пастыреначальника и Господа нашего Иисуса Христа, присно прославляемаго и спокланяемаго со Безначальным Его Отцем, и Всесвятым, и Благим, и Животворящим Его Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Пресс-служба СПбДА


Опубликовано 24.02.2016 | Просмотров: 663 | Печать
Система Orphus Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter